Jesper Kjeldsen

Grøn iværksætter / Kaospilot, 36 år.

Mit navn er Jesper Kjeldsen og stiller op til Aarhus byråd, fordi jeg har Ambitioner for Aarhus. Ambitioner om en grønnere by og et omsorgsløfte.

Jeg er grøn iværksætter, og så er jeg uddannet kaospilot. Jeg er initiativrig, og jeg har en kreativ tilgang til alle opgaver – om det er i politik eller i min virksomhed, Postevand. Jeg har efterhånden mange års erfaring med grønt iværksætteri og bæredygtighed. Jeg har rådgivet virksomheder i kommunikation og bæredygtighed.

Al min erfaring fra grønt iværksætteri og min kreative tilgang vil jeg bruge i politik.

Jeg ser ikke klima, miljø og bæredygtighed som et selvstændigt politisk område. Jeg mener, at vi skal begynde at se alt politik gennem en grøn linse. Det er vigtigt, for at vi kan komme succesfuldt gennem en grøn omstilling. Derfor skal vi i Aarhus fremme grønne initiativer og aggressivt investere i grøn, kollektiv trafik.

De grønne løsninger pynter altid. Derfor skal vi prioritere dem i bybilledet – det kalder jeg klimaæstetik. Det skal vi altid prioritere.

Men løsningerne på klimakrisen kommer ikke til at glide ned med sukker på. Der skal omstilles, og det er vigtigt. For en god omstilling er nøglen til, at vi fremover kan udvikle vores velfærd på et bæredygtigt fundament.

Vi skal fortsat investere i velfærden, men der er også brug for en kulturændring. Jeg vil implementere et omsorgsløfte i vores velfærd. Der skal en fornyelse til – f.eks. i vores ældrepleje.

Jeg har aldrig været så motiveret for et projekt, som jeg er for dette.