Berit Rousing

Klinikassistent / podnings supervision, 47 år.

Jeg hedder Berit Rousing, er 47 år og er bosiddende I Mundelstrup med min mand og min søn. Jeg har været medlem af Socialdemokratiet siden 2007 og er formand for Sabro – Mundelstrup Lokalforening på 10 år.

Jeg er gået ind i politik, fordi jeg gerne vil påvirke fremtiden.

Min opmærksomhed er især på de svageste i vores samfund, de der har det sværest, har færrest ressourcer, har en eller flere diagnoser der besværliggør deres hverdag, de der er længst væk fra det vi kalder det normale.

Det kan være dem der er tabt i systemet og ikke selv har nogen til at tale deres sag, dem der rammes af sygdom, ulykke eller er handicappet og stadigvæk tvinges ud på arbejdsmarkedet. Jeg har især stort fokus på fleksjobbere.

Jeg er selv fleksjobber og oplever ofte at det er meget svært at komme ind på arbejdsmarkedet, jeg har tit oplevet at jeg/vi som fleksjobbere bliver tilbudt stillinger med op til 3 måneders prøvetid – uden løn, for så så at få beskeden – ”nej – der er ikke noget job”. Måneden efter er der så startet en ny fleksjobber i samme funktion. Den udnyttelse vil jeg arbejde for at bortskaffe, alle har ret til en ordentlig behandling.

Vores ældre der bliver passet i deres hjem – der mangler nærhed og omsorg for dem. Den omsorg de får, er der sparet så meget på – at personalet ikke engang har mulighed for at få en kop kaffe og snakke med borgerne.

Jeg er født og opvokset i Aarhus, og vil altid følge med i Aarhus By´s udvikling, den er byen jeg kender og føler mig hjemme i.

Jeg følger naturligt nok meget med i mit lokalområde, Sabro, Mundelstrup og de andre dejlige små byer i området, og især Sabro er i stor udvikling.