Udsigt til et grønt efterår

Udsigt til et grønt efterår

Udsigt til et grønt efterår 1440 960 admin
Mens foråret i Aarhus Byråd har handlet meget om corona, kommer efteråret til at stå i klimaets tegn. Til august skal klimaplanen for Aarhus Kommune for de kommende år nemlig behandles – den plan, der skal sætte rammerne for, hvordan kommunen når målsætningen om CO2-neutralitet i 2030.
 
Allerede nu, inden behandlingen i byrådet er gået i gang, er der talrige inputs fra både private og offentlige parter samt ikke mindst fra borgerne selv. Anders Winnerskjold, der er formand for Bæredygtighedsudvalget, finder det opløftende, at der er stå stort et lokalt engagement. Ifølge Winnerskjold viser det, at Socialdemokratiets og borgernes klimaambitioner stemmer overens.
 
”Det er lovende, for når vi i fællesskab er klar til at løfte den grønne omstilling til et nyt niveau, er jeg sikker på, at vi kan reducere vores CO2-aftryk markant – både inden 2030 og på den helt lange bane,” udtaler Anders Winnerskjold.
 
Planen indeholder en bredspektret vifte af tiltag og initiativer, der på hver sine måder lægger omstillingssporene, mens toget kører. Ifølge Anders Winnerskjold forlod Aarhus perronen for mange år siden, og satte sig i førersædet på vejen mod den grønne omstilling. Ikke desto mindre, understreger han, bliver behovet for omstilling større for hver dag, der går. Netop derfor bliver den kommende klimaplan vigtig, hvis den ambitiøse målsætning om CO2-neutralitet skal blive til virkelighed i løbet af dette årti.