Sommerhilsen fra borgmesteren

Sommerhilsen fra borgmesteren

Sommerhilsen fra borgmesteren 1200 630 admin

Kære medlemmer.  

Sommeren er over os – lyse nætter, fuglesang og dejlige, varme sommerdage har allerede i flere uger fået mange af os til at se frem til ferien. En ferie, der for de flestes vedkommende heldigvis venter lige om hjørnet.
 
I år har foråret ikke været, som det plejer – langtfra. Corona-pandemien fik sit tag i Danmark, og det mærkede vi, ligesom i alle de øvrige dele af landet, også i Aarhus og omegn. Med ét føltes det næsten, som om verden gik i stå. Siden da har ord som isolation og afstand været en fast del af hverdagen.
 
Heldigvis har hverken isolation eller afstand fra hinanden udvasket betydningen af vores fællesskab – tværtimod. Vi har stået sammen hver for sig, og ikke mindst har de enormt mange offentligt ansatte i kritiske funktioner – lærere, SOSU-medhjælpere, sygeplejersker og pædagoger blandt mange andre – gjort en fantastisk indsats. Mens vi som borgere har udvist samfundssind ved at holde afstand, har vores medarbejdere i frontlinjen utrætteligt undervist, draget omsorg for og plejet dem, der har haft brug for det. Når vi i dag er lidt tættere på en hverdag, der minder om den, vi var vant til før corona-udbruddet, skyldes det altså i høj grad den solidaritet, vi danskere har vist hinanden.
 
Samtidig må vi dog huske på, at der er nogle, for hvem intet endnu er ændret. Mange ældre samt kronikere er fortsat isoleret fra familie og kære. Der er fortsat mennesker omkring os, der er dybt afhængige af afstand, omtanke og solidaritet. Jeg er sikker på, at vi i fællesskab fortsat vil formå at stå skulder ved skulder og passe på smittefaren, selvom hverdagen for mange nærmer sig normalen.
 
Foråret har mindet os alle om værdien af et stærkt fællesskab. En påmindelse, som jeg håber, vi alle tager med os ind i sommerferien – og med ud igen på den anden side. Når vi vender tilbage til det politiske arbejde i efteråret, venter blandt andet arbejdet med klimaplanen, der skal skitsere, hvordan vi når i mål med vores ambition om CO2-neutralitet i Aarhus Kommune i 2030. Den omstillingsevne, der har været i alle afkroge af vores samfund i foråret, kan blive en værdifuld erfaring i jagten på at nå det mål. Den grønne omstilling kræver nemlig samme solidaritet og vedholdenhed i alle dele af samfundet, som vi har set her i foråret. Når vi alle sammen kommer tilbage fra ferie med opladede batterier, er jeg sikker på, vi i fællesskab er klar til at løfte den opgave.    
 
God sommer.
 
Bedste hilsner fra
Jacob Bundsgaard