Socialdemokratiet i Aarhus foreslår ekstra corona-indsats for børn og unge

Socialdemokratiet i Aarhus foreslår ekstra corona-indsats for børn og unge

Socialdemokratiet i Aarhus foreslår ekstra corona-indsats for børn og unge 2560 1741 admin

Coronapandemien har haft store konsekvenser for alle i samfundet. Det gælder også børn og unge, hvor især sårbare børn har oplevet dårligere trivsel og læring. Det vil Socialdemokratiet i Aarhus nu forsøge at rette op på.
 
Nedlukninger, isolation og hjemmeundervisning. Tiltagene har haft forskellig karakter og intensitet i løbet af pandemien herhjemme, men konsekvenserne er klare: De mange børn og unge, der har måtte undvære sine vante rutiner og skolegang, er hårdt ramt. Det gælder især sårbare børn, og Helle Mønster, der er formand for Skolelederforeningen, peger på, at restriktionerne har gjort det svært at afkode mistrivsel hos børnene på grund af den manglende fysiske kontakt. Derfor bør Aarhus Kommune ifølge Socialdemokratiet i Aarhus undersøge, hvad der er gået tabt, og forsøge at forberede indsatser, der skal højne elevernes trivsel og læring.
 
”Det er stærkt bekymrende, når børn og unge sakker bagud både fagligt og socialt, fordi de mister omgangen med kammerater og lærere. Det gælder i høj grad de sårbare børn, som rammes ekstra hårdt. Derfor ser vi i Socialdemokratiet med stor alvor på udfordringen,” understreger Anders Winnerskjold, der er politisk ordfører (S) og næstformand for Børn og Unge-udvalget.
 
Socialdemokratiet i Aarhus har i forvejen stemt for en corona-trivselspakke på 9 mio. kr., der skal forebygge mistrivsel og ensomhed under pandemien. Men både på kort og langt sigt bør vi have fokus på elevernes trivsel som følge af coronaen, mener Eva Borchorst Mejnertz, der er forkvinde for Børn og Unge-udvalget for Socialdemokratiet.
 
”Elevernes – både de ressourcestærke og de sårbares – trivsel er enormt vigtig, fordi den lægger grundstenene for læring, sociale relationer og udvikling i skoleårene. Derfor gælder det om at have et skarpt fokus på kort sigt, men også huske at have det lange lys på, så der ikke er nogen, der bliver hægtet af, når normaliteten så småt vender tilbage.”