Ny energiplan skal give omstillingen vind i sejlene i Aarhus

Ny energiplan skal give omstillingen vind i sejlene i Aarhus

Ny energiplan skal give omstillingen vind i sejlene i Aarhus 2560 1707 admin

Det er ikke ambitiøst nok, når vindmøller og solcelleanlæg pilles ud af den kommende plan for vedvarende energi i Aarhus Kommune, mener Socialdemokratiet. I stedet hilser de socialdemokratiske byrådsmedlemmer diskussionen om den grønne retning velkommen.  

Kasted, Vosnæs og Aarhus Havn. Tre steder i Aarhus Kommune, hvor der i det oprindelige udkast til en ny Temaplan for vedvarende energi var lagt op til at undersøge etablering af vindmøller. Sammen med 13 solcelleanlæg flere steder i kommunen skulle vindmøllerne bidrage til omstillingen til grøn energi i kommunen, men nu er planerne nedbarberet til alene to møller i Kasted, ligesom to af de udpegede områder til solcelleanlæg er sorteret fra. Det er for uambitiøst, lyder det fra Anders Winnerskjold, der er formand for Bæredygtighedsudvalget i Aarhus Kommune.

”Det er tid til, at vi tør forpligte os til at gå ned ad den grønne sti i de her spørgsmål. De fossile brændstoffer skal ud og den grønne el ind. Derfor er vi nødt til at investere i den, hvor vi kan. Danmark er blevet et grønt foregangsland på grund af vores vindmøller. Derfor mener vi, det er umuligt at overse deres potentiale, når vi diskuterer midlerne til at nå vores mål om CO2-neutralitet i Aarhus Kommune i 2030,” fortæller Winnerskjold.

I temaplanens oprindelige udkast var der lagt op til at undersøge potentialet ved at placere enkelte vindmøller på havnearealet i Aarhus, men den mulighed er nu taget ud. Det undrer Socialdemokratiet, der ifølge Steen Bording Andersen, der netop er tiltrådt som socialdemokratisk medlem af Teknisk Udvalg, hilser debatten velkommen.

”Jeg ser debatten om vindmøller som en vigtig markør i forhold til vores grønne position som Danmarks næststørste by. Behovet for grønne løsninger er højaktuelt, og vindmøllerne er et led i opretholde det liv, vi kender – og ikke mindst en tryg og bæredygtig tilværelse fremover. Vi er ganske enkelt nødt til at adressere behovet for, at vindmøller og grønne tiltag ikke betragtes som skæmmende, men som positive vidnesbyrd om, at vi gør det, der skal til i Aarhus Kommune,” understreger Steen Bording Andersen, der suppleres af Anders Winnerskjold:

”Vi siger ikke, at den grønne omstilling er uden omkostninger. De har hele tiden været et vilkår, og vi må ikke ryste på hånden nu. Langt de fleste i Aarhus Kommune er selv trukket i det grønne arbejdstøj, og de fortjener at se, at vi tager klimaforandringerne alvorligt i byrådssalen,” påpeger Winnerskjold.