Mindre motion, overvægt og mistrivsel blandt børn og unge skal bekæmpes

Mindre motion, overvægt og mistrivsel blandt børn og unge skal bekæmpes

Mindre motion, overvægt og mistrivsel blandt børn og unge skal bekæmpes 2560 1707 admin

Ernæring, motion og trivsel hænger uløseligt sammen, og når én af dem halter, så gør det ondt på resten. Sådan lyder det fra Socialdemokratiet i Aarhus, der ønsker at bekæmpe den negative tendens, der især har været tydelig under coronapandemien.

Coronapandemiens konsekvenser for samfundet kommer i mange afskygninger. Blandt børn og unge har en fremtrædende følgevirkning især været en tendens til faldende bevægelse og motion. En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser bl.a., at den fysiske aktivitet for de 15-18-årige er faldet med 36,6 pct., og i et oplæg fra Magistraten for Børn og Unge fremgår det, at mistrivsel blandt børn og unge stadig er et markant problem. Ifølge oplægget er 15,9 pct. af pigerne sammenlignet med 13,7 pct. af drengene overvægtige, imens pigerne også trives dårligere end drengene.

Derfor vil Socialdemokratiet i Aarhus have Aarhus Kommune til at undersøge sammenhængen mellem overvægt, motion og mistrivsel, eftersom bedre trivsel og mere bevægelse ifølge partiets forkvinde for Børn og Unge-udvalget er ekstremt vigtigt:

”Alle børn og unge har fortjent at vokse op i gode rammer – og for at det kan lade sig gøre, er sundhed og trivsel helt afgørende. Derfor ser vi i Socialdemokratiet med stor bekymring på de konsekvenser, coronapandemien har kastet af sig. Det er noget, som rammer vores børn og unge på deres fysiske og mentale helbred. Udviklingen går den forkerte vej, og derfor skal vi sætte ind for at bekæmpe den,” udtaler Eva Borchorst Mejnertz, der er forkvinde for Børn og Unge-udvalget for Socialdemokratiet i Aarhus

Anders Winnerskjold, der er politisk ordfører og næstformand for Børn og Unge-udvalget for Socialdemokratiet i Aarhus understreger desuden:

”Det er helt nødvendigt, at vi hjælper vores børn og unge i retning af øget motion og en bedre trivsel. Det er slet ingen tvivl om, at hele vores samfund vinder stort på sunde og glade børn og unge. Derfor skal vi investere i dem og sikre dem den bedst tænkelige opvækst.”