Flere forsorgspladser til hjemløse

Flere forsorgspladser til hjemløse

Flere forsorgspladser til hjemløse 1920 1280 admin

Som led i beredskabet for hjemløse er Aarhus Kommune i gang med at oprette 13 særlige forsorgspladser til borgere, der smittes med coronavirus. Desuden forberedes 10 ekstra pladser, hvis behovet skulle opstå. Alle pladser indrettes med egen indgang og separate toiletforhold for at sikre mod smittespredning.

”Vi gør altid, hvad vi kan, for at skaffe pladser til syge borgere, der henvender sig på vores forsorgshjem med feber eller andre symptomer. Men i forhold til coronavirus har vi et særligt ansvar, fordi sygdommen er så smitsom, og hjemløse og andre socialt udsatte er ekstra sårbare. Derfor etablerer vi særlige forsorgspladser, hvor borgere, der har COVID-19, kan opholde sig afskærmet fra resten af beboerne,” siger Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Vinterherberg stadig åbent

Hvis smittespredningen i samfundet gør det nødvendigt at oprette flere pladser end de 13, forbereder kommunen at udvide med yderligere 10 pladser. Kristian Würtz understreger, at han følger udviklingen nøje og er klar til at igangsætte yderligere initiativer, hvis der bliver brug for det. Bl.a. har kredsen bag vinterherberget besluttet at forlænge herbergets åbningstid med en måned.

”Det er vigtigt at sige, at alle forsorgshjem er åbne, selvom de kører for nedsat kraft som følge af den generelle nedlukning. Det samme gælder en lang række andre tilbud som herberger, døgnvarmestue, stofindtagelsesrum og Værestedet i Jægergårdsgade, som er et fast holdepunkt for mange udsatte i hverdagen, fortæller han, men understreger samtidig, at alle borgere bør følge myndighedernes anbefalinger, hvis det er muligt.

“Vi opfordrer til, at de borgere, som har en bolig opholder sig derhjemme for at passe på sig selv og andre. Men hvis man har brug for hjælp, så skal man naturligvis kunne opsøge den,” afslutter Kristian Würtz.