Byrådsgruppen ønsker god 1. maj

Byrådsgruppen ønsker god 1. maj

Byrådsgruppen ønsker god 1. maj 1956 2162 admin

Kære socialdemokrater.

Igen i år fejrer vi 1. maj på anderledes vis. Det fysiske samvær, hvor vi synger, holder taler og nyder hinandens selskab, er desværre endnu engang skiftet ud med det digitale. Men pandemien skal ikke forhindre os i at fejre dagen og ønske hinanden en god 1. maj. Både Socialdemokratiet i Aarhus og vores landsorganisation har gode virtuelle arrangementer, hvor vi får mulighed for at høre engagerede og kampglade talere. I hele den socialdemokratiske byrådsgruppe håber vi på og glæder os til at se jer i dag kl. 08.00 på Zoom til fejring af Arbejdernes Internationale Kampdag.  

Omend vi ikke kan mødes fysisk, så ændrer det ikke på, at den 1. maj er en dag, der står i fællesskabets tegn. Det er en dag, hvor vi hylder de værdier, som binder os sammen; friheden, ligheden og solidariteten. De værdier og det fællesskab har været ekstra tydelige de sidste år, hvor coronakrisen har været altoverskyggende. Her har vi set, hvad det stærke sammenhold kan udrette, når hårde tider er over os, og verden omkring os ser mørk ud. Vi har alle sammen bevist, at fællesskabet er stærkere end den krise, som vi nu i mere end et år har stået i, og som vi forhåbentligt snart træder ud af.

Derfor har vores velfærdssamfund også endnu engang bevist sit værd. Det velfærdssamfund, der har banet vejen for det Danmark, vi kender. Det velfærdssamfund, hvor de bredeste skuldre bærer det tungeste læs, og de svageste får en udstrakt hånd. Det velfærdssamfund, som vi socialdemokrater i 150 år har kæmpet for. Hele vores samfundsmodel har trådt til under krisen, prioriteret de mest sårbare først, sørget for hjælpepakker til nødlidende virksomheder, holdt hånden under arbejdsmarkedet, og ikke mindst sikret, at vi også i dag har et samfund og et Aarhus, hvor hjulene stadig drejer rundt. Det kan vi godt være stolte af, for det, vi har bygget op, er ikke kommet af sig selv. Det ved vi alle. 

Vi fejrer d. 1. maj, fordi vi tror på fællesskabet. Fordi vi tror på, at vores værdier har gjort Danmark til det land, som vi alle elsker, og fordi vi ønsker, at vores værdier også skal sætte retningen for samfundet og Aarhus de næste mange år. God 1. maj!