Aarhus – med kulturen i hjertet og blikket mod verden

Aarhus – med kulturen i hjertet og blikket mod verden

Aarhus – med kulturen i hjertet og blikket mod verden 2560 2560 admin

Af Steen Bording Andersen, Hüseyin Arac og Lone Hindø, hhv. formand, næstformand og medlem af Kulturudvalget (S)

I onsdags til byrådsmødet vedtog vi Aarhus’ nye kulturpolitik for 2021 til 2024. Det er en kæmpe gevinst for aarhusianerne, der kan se frem til et Aarhus med mere spændende, ny og mangfoldig kultur for alle i de kommende år. Når Aarhus kan bryste sig af at være en af Danmarks førende kulturbyer, så er det, fordi vi i Aarhus prioriterer det kulturliv, der sætter kulør på hverdagen, og som vi alle holder så meget af. Blandt mange af de initiativer, vi ønsker for Aarhus’ kulturliv, er der især tre, som vi er meget stolte af.

For det første er det helt afgørende, at vi giver en håndsrækning til vores kulturinstitutioner. Oplevelsesindustrien og kulturlivet har konsekvenserne af coronapandemien helt tæt inde på livet, og det er ikke nemt. Derfor skal vi undersøge og reflektere grundigt over, hvordan vi bedst genstarter kulturen i Aarhus. Hvad har vi lært af coronakrisen, og hvordan kan vi i samarbejde med kulturaktører, erhvervslivet, foreningslivet og borgerne for alvor kickstarte kulturen på ny ovenpå coronaen?

For det andet skal Aarhus også fortsat være en god by for alle. Derfor skal kulturen afspejle den forskellighed, som Aarhus er kendetegnet ved. Der skal være plads til alle – uanset køn, etnicitet og alder – netop fordi mangfoldighed og ligestilling skal være kerneværdier i Aarhus’ DNA. I samarbejde med byens kulturinstitutioner og kulturaktører vil vi derfor finde nye løsninger, der skal sikre mangfoldighed og ligestilling i det aarhusianske kulturliv. 

Samtidig er vi meget spændte på de store satsninger, der allerede er i støbeskeen for kulturen i Aarhus. Blandt en af dem er Music City Aarhus 2022, som skal forvandle næste år til et musikår for Aarhus og skabe en ny og varig fortælling om Aarhus som musikby. Vi ser bl.a. frem til at kunne fejre både 40-års jubilæum for Musikhuset, 90-års fødselsdag for Musikskolen, og så fejrer Bora Bora 10 år som dansescene. Det bliver en fest uden lige, hvor vi skal hylde det nye og det gamle samt markere Aarhus som den kulturby med det bankende kulturhjerte, vi alle kender.