aarhus er klimaneutral i 2030

aarhus er klimaneutral i 2030

aarhus er klimaneutral i 2030 720 960 admin

I starten af sidste uge landede vi i den socialdemokratiske byrådsgruppe en ny klimaaftale med 29 ud af byrådets 31 medlemmer!

Med den nye politisk aftale ”Klimaneutralt Aarhus 2030” er der både udsigter til ny skov og omdannet natur, mere vedvarende energi, en grønnere transport samt skærpede krav til byggeri, fødevarer, affald og kommunen selv. Det er alle elementer i aftalen, der fastholder Aarhus’ mål om at være klimaneutral i 2030.

Vi er i Socialdemokratiet i Aarhus stolte af, ar være en af de 7 ud af landets 98 kommuner, der er CO2-neutrale allerede i 2030.

Det har vi arbejdet for siden 2008, og det er nu inden for rækkevidde. En grønnere og klima-neutral fremtid understøtter ikke blot aarhusianernes velfærd og hverdagsliv, men også den fortsatte udvikling af byen og vores erhvervsliv.

Aarhusianerne vil møde mere vedvarende energi som solceller på tagene og flere vindmøller, mere natur- og produktionsskov, færre CO2-belastende lavbundsjorder og mere genbrug. Andre tiltag vil være mere tekniske og mindre synlige, f.eks. etablering af en biogen energipark, der producerer energi af biologisk materiale, færre udledninger og skrappere klimakrav til om- og nybyggeri.

Aftalen kalder ikke alene på handling fra kommunen, men også fra erhvervslivet, borgerne og civilsamfundet. Vi er ikke i mål og har fortsat et stort arbejde foran os. Vi kommer til at ændre vores vaner, når det kommer til forbrug, affald og transport. Det kræver en fælles indsats at lykkes. Derfor er vi også glad for, at borgerinddragelse et centralt element i aftalen.

Tusinde tak skal lyde til vores borgmester, Jacob Bundsgaard der ledte forhandlingerne, samt et stort tak også til vores forhandlere Anette Poulsen, Jesper Kjeldsen & Lone Hindø, der fik sat både grønne og røde aftryk i den endelige aftale!

I kan se den endelige aftale og alle de gode grønne initiativer her på linket: www.aarhus.dk/klimaaftale