Ny aftale om grøn mobilitet

Ny aftale om grøn mobilitet

Ny aftale om grøn mobilitet 940 788 admin

Ny aftale for grøn mobilitet i Aarhus Kommune

Sent i går aftes var der grøn røg fra forhandlingslokalet, hvor et bredt flertal i Aarhus Byråd vedtog en aftale om grøn mobilitet i Aarhus Kommune.

Reaktionen fra borgmester Jacob Bundsgaard og byrådsmedlem Steffen Wich, der deltog i forhandlingerne er som følger:

”Fremtidens grønne mobilitet skal balancere den grønne omstilling af vores transport, behovet for effektiv mobilitet og et sundere og mere levende bymiljø i både Aarhus Midtby, vores oplandsbyer og vores landsbysamfund. Vi tager med aftalen et stort grønt skridt, som samtidig gør Aarhus til en endnu mere attraktiv by og understøtter vores mange stærke lokalsamfund. Vi skaber nye grønne pladser, investerer massivt i kollektiv trafik. Mere Letbane, Højklasset bussystem (BRT), flere busser og bedre plads til både fodgængere og cyklister. Denne aftaler sætter retningen for et Aarhus med mere kvalitet i vores byrum og plads til mennesker, som giver kvalitet til familier med børn og styrker detailhandelen. Det er en stærk, bred og ambitiøs aftale der er indgået i dag”

Aftalens kan læses i sin fulde længde her:

https://aarhus.dk/media/4wmlyexi/aftale-om-groen-mobilitetsplan_070824.pdf?fbclid=IwY2xjawEhmvZleHRuA2FlbQIxMAABHUc1baZxgfyLA_hO4F9wbnMz7e18CTwWVbD4eii2vRR9-Gf8-3B13jhuUw_aem_dp8Cz90vJQ-aVhPsngOTjQ